Прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинения срещу заподозрени в убийството на

...
Прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинения срещу заподозрени в убийството на
Коментари Харесай

Нови арести в Солун заради убийството на фена на пловдивския Ботев

Прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинявания против обвинени в убийството на Тоско Бозаджийски в Солун, оповестява БНР. С новите обвинявания станаха известни и нови обстоятелства от гибелта на фена на Ботев (Пловдив). Той беше погубен от ултраси на гръцкия футболен тим ПАОК през януари тази година в Солун.  Смъртта на българина в резултат на побой и прегазването му от минаваща кола провокира потрес измежду гърците.

Няколко дни след случая бяха арестувани двама гърци, взели участие в нападението, които бяха поставени под домакински арест. Шофьорката на колата, която прегази Бозаджийски, беше с обвиняване за породена гибел по нехайство и овакантяване на мястото на злополуката. До през днешния ден беше на независимост с парична гаранция. След няколко месеца следствие, против нея има нови доказателства. Оказало се, че тя не е била инцидентно на мястото на събитието. Заедно със собствен другар, който се търси, са давали упътвания на ултрасите къде се намира българската група. Днес тя получи обвиняване за съзнателно ликвидиране и е задържана.

В същото време са разпознати още 5 лица, взели участие в смъртоносния побой над българина Бозаджийски. Разследващите са впечатлени, че те са на възръст от 24 до 48 години, а не фанатизирани младежи. Обвинени са в 7 закононарушения, в това число и нелегално владеене на оръжие.

За да не се доближи до разпра сред почитатели на АРИС и упрекнатите, имената им не се показват. Днес те се явиха пред прокурора с покрити лица и мощна защита.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР